24 April 2009

NOCTURNELE TEATRULUI TANAR - MAI 2009




Duminica, 3 Mai 2009, ora 21:00

INSETATI, de Wajdi Mouawad

Regia: Elena MORAR


Scenografia: Adriana Dinulescu
Light design: Alexandru Dumitru Mazgareanu
Miscare scenica: Elena Paun
Traducerea: Ileana Grama

Cu:
Serban-Victor GOMOI
Alexandra SALCEANU
Ionut VISAN
Ana PEPINE
Ionel BARAC

Prin intermediul lui Murdoch, un adolescent aparent ca toti ceilalti, dar care pare a nu se putea opri din vorbit, si prin vulnerabila si translucida Norvege, Boon – un antropolog judiciar – isi reviziteaza propria adolescenta.. si trezeste un vis demult uitat. Energia, pasiunea si angoasa adolescentei sunt prezente pe scena prin intermediul unor secvente onirice, ce alterneaza cu monoloage interactive, galagioase si acide.

O calatorie si o exorcizare a traumelor copilariei, o meditatie asupra impletirii realului cu fantasticul, sau pur si simplu o confesiune in intreaga ei sinceritate, “Insetati” plimba publicul intr-un slalom de ras, plans, furie, emotii primare si puternice, fara a pierde din impactul vizual.

3 monoloage, 3 actori, 2 marionete, un laborator, si schimbarea permanenta a planurilor actiunii creeaza un puzzle si o poveste emotionanta care foreaza in zonele obscure si tumultoase ale trecerii de la adolescenta la maturitate.

Pretul biletului: 25 lei

*

Marti, 5 Mai 2009, ora 21:00
Joi, 7 Mai 2009, ora 21:00
Marti, 19 Mai 2009, ora 21:00

ESTO ES MEXICO! VIVA ESPANA!. Spectacol de muzica si dansuri traditionale

Regia & coregrafia: Ivonne RAMOS (Mexic)


Multimedia: Elena BELCIU

Cu:
Simona MANDACHE
Camelia SAVA
Galina BOBEICU
Cristina IUSAN
Alina PATILEA
Vlad MERARIU
Dragos ROSU

Voce: Florentina CIOBANU
Chitara: Alexandru IONESCU

Un spectacol de muzica si dansuri mexicane si spaniole, in coregrafia Ivonei Ramos, profesor de miscare scenica la Universitatea Veracruzana din Mexic.

Mexicul si Spania – doua culturi cu o singura radacina, se intilnesc pe scena, intr-un spectacol ce ofera spectatorilor o imagine antropologica a evolutiei dansului din aceste doua regiuni ale lumii, in care ritmul si muzica sint un fel de a fi.

Veti putea vedea in premiera dansuri precum Doncellas, Danza de los viejitos sau Brujas – stravechi ritualuri Mexicane prehispanice traduse coregrafic, alaturi de ritmurile inconfundabil spaniole de flamenco sau paso doble.

ESTO ES MEXICO! VIVA ESPANA! este o productie a Catedrei UNESCO a Institutului International de Teatru si este realizat cu absolventii sectiei de Coregrafie din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.

Pretul biletului: 25 lei

*

Vineri, 8 Mai 2009, ora 21:00
Duminica, 17 Mai 2009, ora 21:00

VISUL UNEI NOPTI DE VARA de William Shakespeare

Regia: Marius GALEA


Coregrafia: Andreea NOVAC
Scenografie si costume: Gabi BADINA / Vladimir TURTURICA
Ilustratia muzicala: Marius GALEA

Distributia:
Lysander – Silvian VALCU
Demetrius – Alexandru ZOB
Helena – Alexandra FASOLA
Hermia – Alice SALCEANU

"Indragostitii Visului Unei Nopti de Vara"

"Fragmente din Visul unei nopti de vara sau fuga de realism", cam asa am vrut initial sa ne intitulam proiectul nostru. De ce fuga de realism? Poate pentru ca noi disecam timp de 3 ani acest stil de teatru. Incercam din toate puterile sa descoperim mecanismele gandirii care declanseaza diferitele reactii umane, incercam sa ne asumam un alt mod de a gandi, de a actiona si de a reactiona. In proiectul de fata vom incerca sa " fugim " de acesti 3 ani. Va asigur ca nu vom reusi ci din contra. Totusi vom apela la ajutorul mai multor stiluri de teatru: teatru dans, teatru de papusi, de umbre, etc.

De ce " Visul unei nopti de vara"? In primul rand autorul e chiar bun si nu mai are nevoie de prezentare, situatia propusa este ideala, locul de defasurare (padurea) este ofertant, rolurile se potrivesc cu necesitatile noastre si nu in ultimul rand pentru ca propunerea a venit de la Alex (unul dintre interpreti); iar unul dintre principiile cu care i-am obisnuit pe studenti este acela de a avea initiativa, de a gandi liber. De aceea multe dintre ideile, solutiile, gagurile (la care sper ca veti rade) pe care le veti vedea, apartin interpretilor, eu avand placutul rol de a le selecta, imbunatati sau strica.

Pretul biletului: 25 lei

*

Sambata, 9 Mai 2009, ora 21:00

SCAUNELE, adaptare dupa Eugen Ionesco

Regia & coregrafia: Camelia SAVA


Cu:
Galina BOBEICU
Vlad MERARIU
Crina SVOBODA

O montare coregrafica a piesei lui Eugen Ionesco, intr-o indrazneata incercare de transpunere a teatrului absurd in spectacol coregrafic.

Tema centrala a piesei – ASTEPTAREA!

Asteptarea este prezentata ca dimensiune fundamentala a omului modern fata in fata cu timpul care i se scurge printre degete inainte ca ceva (ORICE!) sa se intimple si sa sparga rutina vietii de zi cu zi.

Personajele – EL si EA – prinse in capcana monotoniei propriilor vieti, isi repeta aceleasi povesti in fiecarea seara, sub ochii de lemn ai Martorului-marioneta.

Pretul biletului: 25 lei

*

Duminica, 10 Mai 2009, ora 21:00
Joi, 21 Mai 2009, ora 21:00
Duminica, 31 Mai 2009, ora 21:00

CRIMA SI PEDEAPSA, dupa F.M. Dostoievski

Regia: Andrei Narcis GROSU


Scenografia: Georgiana Savuta
Light Design: Nicolae Constantin Tanase

Cu:
Adrian Nicolae
Alexandru Pavel
Nicoleta Hancu
Gabriel Costin
Alin State

„Tot” – un cuvant din trei litere care imaginat inseamna un infinit. Dumnezeu ii da tot Soniei, Raskolnikov e pe cale de a pierde tot, totul Soniei difera de cel al lui Raskolnikov. Totul lui Raskolnikov este ironic, este mizer, este ceva de care el incearca sa scape, ceva care nu intelege, ceva care trebuie eliminat. Biblia este pe masa, iar Raskolinkov intreaba „De unde o ai Sonia, tot de la...?”. Biblia Lisavetei, un obiect care subliniaza o crima. Invierea lui Lazar, minunea invierii, invierea camataresei, invierea Lisavetei, invierea lui Marmeladov. Ce frumos ar fi, ar fi... tot. Si Raskolnikov promite o spovedanie fata de Sonia, destul..
O ora si 20 de minute de spectacol, o masa, patru scaune, 3 pahare, o biblie, 2 garoafe, cateva lumanari, o scrumiera...o crima. Marmeladov, Sonia, Povestitorul, Porfiri si Raskolnikov. De asta e nevoie pentru ca povestea sa se petreaca. Pentru ca intalnirea sa aiba loc. Pentru ca personajele sa-l faca pe Raskolnikov sa inteleaga ca e necesar sa-si marturiseasca crima. Sa se predea singur.


Pretul biletului: 25 lei

*

Marti, 12 Mai 2009, ora 21:00
Vineri, 22 Mai 2009, ora 21:00

EMIGRANTII, de Slawomir Mrozek

Regia: Mircea GHEORGHIU


Scenografia: Imelda Manu

Cu:
Ionut Sebastian BALAN
Gabriel ENACHE


Un intelectual si un muncitor necalificat sub acelasi acoperis in ajunul Anului Nou – doi oameni care nu ar avea nimic in comun daca exilul nu i-ar fi adus impreuna.

O piesa care socheaza, care aminteste de istoria recenta, care desface conserva politicului in parodie, la care veti ride cu lacrimi amare.

Pretul biletului: 25 lei

*

Luni, 11 Mai 2009, ora 21:00
Duminica, 24 Mai 2009, ora 21:00

POEZIA VISULUI

Cu Lari GIORGESCU

Un spectacol de Miriam RADUCANU


Poezii de Emil BOTTA

Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic.

Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore, intr-un format teatral.

Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata. (Miriam Raducanu)

Pretul biletului: 25 lei

*

Joi, 14 Mai 2009, ora 21:00
Vineri, 15 Mai 2009, ora 21:00
STUDIO UNESCO Bucuresti

CANTAREATA CHEALA de Eugen Ionesco

Regia: Tania FILIP


Asistent regie: Alexandru UNGURU
Muzica: Razvan DIACONU
Coregrafia: Roxana COLCEAG

Distributia:
Domnul Smith: Lucian IFTIME
Doamna Smith: Lorena ZABRAUTANU
Domnul Martin: Adrian TAPCIUC / Alexandru UNGURU
Doamna Martin: Simona CUCIURIANU
Mary: Alexandra BADEA
Capitanul de pompieri: Paul IPATE

CANTAREATA CHEALA (sau Englezeste fara profesor) este spectacolul cu care debuteaza Eugen Ionesco.

Un comic absurd, de limbaj, in care personajele extrem de sobre, vorbesc fara sa comunice nimic, deschid spectacolului perspectiva unui altfel de teatru.

De la acest debut experimental s-a nascut un nou gen de teatru care a cucerit lumea – TEATRUL ABSURDULUI.

Au urmat apoi piese ce au devenit cunoscute in intreaga lume: LECTIA, SCAUNELE, UCIGAS FARA SIMBRIE, VICTIMELE DATORIEI, REGELE MOARE, DELIR IN DOI si, probabil capodopera creatiei ionesciene – RINOCERII.

Va invitam la un spectacol in compania a doua cupluri devenite celebre in dramaturgia universala: Doamna si Domnul Smith, alaturi de Doamna si Domnul Martin, intrerupti pe alocuri de Mary si Capitanul de pompieri.

Pretul biletului: 25 lei

*

Sambata, 16 Mai 2009, ora 21:00

IMPROVISNEYLAND. Spectacol de improvizatie


Cu:
Axel MOUSTACHE
Andreea SAMSON
Rozana RADU
Radu CIOBANASU
Monica ANASTASE
Madalin MANDIN

Si trei pianisti foarte talentati, anume:
Vlad PASENCU
Marian HANCU
Adelina OLTEAN

Teatrul de improvizatie este un concept dramatic diferit atat de cel clasic, cat si de unele formule mai recente de divertisment (stand-up, umor de tip “Mondenii”, sitcom etc.). Nu exista scenariu, nici regizor. Actorii se bazeaza pe imaginatia lor, pe sugestiile publicului, si mai ales pe multele ore de antrenament.

Ce este Improvisneyland? Improvisneyland este cea mai tanara trupa de teatru de improvizatie cu actori profesionisti din Romania.

Portofoliul nostru include aproximativ 45 de jocuri de improvizatie, ce acopera o gama foarte larga de aptitudini actoricesti si asigura interactivitatea si voia buna a publicului.

Improvisneyland s-a format în primavara anului 2008, la initiativa lui Axel Moustache, si a participat în acest stadiu incipient la primul Campionat de Improvizatie din Romania (29 martie 2008, Teatrul Metropolis) ajungand pana în marea finala.

Pretul biletului: 25 lei

*

Luni, 18 Mai 2009, ora 21:00
Sambata, 23 Mai 2009, ora 21:00

TREAPTA A 9-A, de Tom Ziegler

Regia: Prof.univ.dr. Adriana Popovici


Distrbutia:
JOANNA Mc’NEAL: Iulia SAMSON
MELISSA WRIGHT: Alice SALCEANU
ELEANOR HOUSER: Andreea VASILE
TRACY MANDY: Zaharija ANGELESKA

O piesa despre asumarea responsabilitatilor .

Plina de umor de buna calitate, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor. Este incercarea disperata a unei mame, care, cu ajutorul celei mai bune prietene , incearca sa-si recastige fiica de 16 ani, pe care a parasit-o in urma cu sase ani.

Piesa reuseste sa fie originala in tratarea problemelor complexe pe care le implica alcolismul la femei, neincercand sa fie pilduitoare si sa dea solutii in 10 pasi.

Pretul biletului: 25 lei



***



ADRESA: Bulevardul Magheru, nr. 27 (etajul II), Bucuresti


Email: studio.unesco@gmail.com